donderdag 14 oktober 2010

Project de Winning van start

Als je de laatste week achter het gemeentehuis bent geweest is het je zeker opgevallen dat de vroegere Kapelanij aan de Pastoorsdreef volledig afgebroken is. Deze afbraak is nodig voor het realiseren van het inbreidingsproject "De Winning".

Voormalige kapelanij (Rode Kruis; Kind & Gezin)

Projectontwikkelaar OBAN Real Estate zal in het gebied tussen Kaulillerweg, Kallerstraat, Hoogstraat en de Schoolstraat 105 woningen realiseren. Deze ontwikkelaar heeft een publiek-private overeenkomst afgesloten met het gemeentebestuur van Bocholt om dit project uit te voeren. De projectontwikkelaar wil het project in 4 jaar rond hebben.

Er zullen 80 appartementen en een verkaveling van 25 bouwplaatsen voor 25 eengezinswoningen gerealiseerd worden. De bouwvoorschriften laten alle bouwvormen toe. Of dit een goede zaak is zal de toekomst uitwijzen. Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen kiezen voor een casco of volledig afgewerkte woning. Al tien gezinnen hebben een optie tot aankoop genomen. De appartementen en bouwgronden worden verkocht door Woonburo Custers.


Van de tachtig appartementen zullen er 25 gereserveerd worden voor sociale huisvesting. Sociale huisvestingsmaatschappij Kempisch Tehuis zal ze als huurwoningen aanbieden. De overige 55 appartementen worden gebouwd in het kader van het woonconcept 'levenslang wonen'. Dit wil zeggen dat er bij het bouwen rekening gehouden wordt met de verschillende levensfases in een mensenleven. Het nieuwe Vlaamse Woonzorgdecreet wil namelijk dat ouderen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen wonen met ondersteuning van zorgverstrekkers naar eigen keuze.'

Het eerste ontwerp van dit binnengebied werd gemaakt door a2o-architecten uit Hasselt en voorzag een centrale as nl. de Pastoorsdreef met daarop twee insteekwegen naar de Schoolstraat, zoals hieronder op de figuur te zien is.

In dat ontwerp werden 80 wooneenheden voorzien waarvan 40 grondgebonden woningen en 40 wooneenheden in urban villa's met 3, 5 en 6 wooneenheden.

In het huidige ontwerp wordt de Pastoorsdreef doorgetrokken tot op de Hoogstraat en werd het bouwprogramma verhoogd met 25 wooneenheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten